Kontakt

Aby stale rozwijać portal, potrzebne są środki finansowe, wspomóż nas wpłacając dowolną sumę na konto:
Oficyna Konserwatystów i Liberałów
Ul. 3 Maja 100/1
05-420 Józefów
Numer konta: 58114020040000350235899194
Wiadomości
Konkurs

Brak aktywnych konkursów

Newsletter

Darmowy newsletter z aktualnymi wiadomościami z Korwin-Mikke.pl w Twojej skrzynce e-mail.

18-10-2017 11:00:00

Rząd ogranicza zawartość soli w chlebie

INFO: Portugalski rząd przedstawił wytyczne dotyczące wypieku chleba i zawartości w nim soli.

 

W wyniku porozumienia zawartego między władzami a przemysłem piekarskim, zawartość soli w pieczywie zostanie obniżona z 1,4 g do 1,3 g na 100 g chleba. W 2021 r. poziom ten ma zostać obniżony natomiast do 1 g na 100 g chleba.

Szacuje się, że przeciętny Portugalczyk spożywa każdego dnia ok. 7,3 g soli, czyli o 2,3 g więcej niż jest to zalecane.

 

Zobacz także: Podatek na niezdrową żywność

 

Źródło: www.theportugalnews.com

Opracował: JW

drukuj

poleć znajomemu

Aby dodać komentarz musisz się zalogować

Komentarze


Poczytaj również